Monday, April 30, 2012

Saturday


When I was a child, 
I wished I could have been a girl in a field who would pick up some wild flowers, 
eat fruits and berries off the trees, 
sing with animals and lie down on the grass to watch the sky for an entire day 
and I still daydream the same thing. 

After a walk, I cooked artichokes for lunch with homemade mushroom soup. 
Both artichokes and mushroom soup were things I had never tried before coming to Canada. 
It is a time-consuming job to prepare an artichoke, 
but I think about its soft part inside and I simply cannot resist it.

子供の頃、長靴下のピッピやローラ・インガルスのように、
 お花を摘んだり、果物や木の実を捥いで食べたり、動物たちと歌を歌ったり、 
芝に寝っころがって一日中空を見ていられたらなあと思っていました。 
大人になった今でも、まったく同じことを夢見ています。  

散歩から帰ってから、
最近出始めたアーティチョークとマッシュルームスープを作りました。
 マッシュルームスープもアーティチョークも、 
カナダに来る前は食べたことがありませんでした。 
アーティチョークは下準備が大変な割に食べる箇所が少なくないけれど、
 あの真ん中の柔らかくて美味しい部分を思うと、やっぱり食べたくなって。

そんな土曜日。